Rode Peter Hvidt en Orla Molgaard bank voor France and Daverkosen

Aantal: 1
Ontwerper: Peter Hvidt en Orla Molgaard nielsen
Fabrikant: France and Daverkosen
Land: Denemarken
Jaar: Begin jaren 50 (voor 1957)
Artikel nummer: 771

Omschrijving: Prachtige vroege tweezits sofa ontworpen door het Deense duo Peter Hvidt en Orla Mølgaard Nielsen en geproduceerd door de beroemde France and Daverkosen. De sofa, genaamd Minerva, is uitgevoerd in massief teak hout. De originele rubberen veren zijn nog intact en strak. Uitzonderlijk aan deze bank is de brede teakhouten armlegger, welke ook goed gebruikt kan worden als bijzettafeltje. Deze armlegger zie je maar zelden. De bank is gelabeld met een France and Daverkosen plaatje, aan dit plaatje kunnen we zien dat hij uit het begin van de jaren 50 komt. Kortom een unieke sofa, ontworpen door top ontwerpers, uitstekende kwaliteit en zit ook nog eens erg goed!
De sofa is 122 cm breed exclusief armlegger, inclusief de armlegger komt er 28 cm in totaal bij. Hij is 78 cm hoog en heeft een zithoogte van 41,5 cm. De totale diepte is 76,5 cm.

Staat: De kussens hebben nog de originele bekleding die in erg goede staat verkeren. Verder verkeert de bank in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact