Boomerang chair van Peter Hvidt en Orla Molgaard voor France and Daverkosen

Aantal: 1
Ontwerper: Peter Hvidt en Orla Molgaard Nielsen
Fabrikant: France and Daverkosen
Land: Denemarken
Jaar: Begin jaren 50 (voor 1957)
Artikel nummer: 770

Omschrijving: Geweldige vroege fauteuil ontworpen door het Deense duo Peter Hvidt en Orla Mølgaard Nielsen en geproduceerd door de beroemde France and Daverkosen. De easy chair, genaamd Boomerang, is uitgevoerd in massief teak hout en stijlvolle messing pootjes. De kussens zijn bekleed met een kwalitatieve mos groene stof. Deze stoel heeft de originele rubberen veren nog op de rugleuning en nieuwe veren op de zitting. De fauteuil is gelabeld met een France & Daverkosen plaatje, aan dit plaatje kunnen we zien dat hij uit het begin van de jaren 50 komt. De fauteuil is van een hoge klasse Deense kwaliteit, hij zit erg lekker en verdiend een bijzondere plek in uw interieur.

Staat:  De messing delen hebben prachtige patina, wat bijdraagt aan de authenticiteit. Het houtwerk verkeert in uitzonderlijk goede staat.

VERKOCHT

Contact