Twee Cees Braakman voor Pastoe SB02 stoelen

Aantal: 2
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: UMS Pastoe
Land: Nederland
Jaar: ca. 1950
Artikel nummer: 689

Omschrijving: Twee zeer mooie en bijzondere stoelen van de bekende ontwerper Cees Braakman voor Pastoe.  Deze SB02 stoelen hebben een combinatie van Berken gefineerde poten en origineel zwart gelakte berken zitting en rugleuning. Cees Braakman nam zijn inspiratie vanuit de VS (de DCW stoel van Eames) mee naar Nederland om vervolgens deze tijdloze stoelen te ontwerpen. Uniek aan deze stoelen zijn de originele zwart gelakte rugleuning en zitting. Pastoe maakte op bestelling ook afwijkende modellen. Deze twee stoelen zijn daarom erg zeldzaam. De totale hoogte van de stoelen is 81,5 cm en de zithoogte is 45,5 cm. De breedte is 46cm en de diepte 49cm.

Staat: Beide stoelen verkeren in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact