Groene Cees Braakman voor Pastoe FM06 fauteuil

Aantal: 1
Ontwerper: Cees Braakman
Fabrikant: UMS Pastoe
Land: Nederland
Jaar:  ca. 1950/60
Artikel nummer:  631

Omschrijving: Mooie originele vintage draadfauteuil van Cees Braakman en Adriaan Dekker voor Pastoe. De FM06 is de lounge chair met teak armleggers variant van de eetkamerstoelen SM05. De Pastoe FM06 Wire stoel werd in 1958 ontworpen door Cees Braakman. Spraakmakend aan deze stoel was dat het een van de eerste collecties was die volledig uit draadstaal werd gemaakt. De stoel heeft de originele kussens die opnieuw bekleed zijn met prachtige olijf  groene vilten kvadrat stof.

Staat: De fauteuil is vintage en heeft op sommige plekken prachtige patina op het draad, dit maakt het een stoel met karakter. De fauteuil is in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact