Zes vintage Kai Kristiansen Model no.42 eetkamerstoelen

Aantal: 6
Ontwerper: Kai Kristiansen
Fabrikant: SVA Møbler
Land: Denemarken
Jaar: ca. 1950
Artikel nummer: 515

Omschrijving: Zes prachtige Deens design stoelen van Kai Kristiansen model nummer 42. De stoelen zijn gemaakt van massief teak hout en zijn opnieuw bekleed in een olijf groene vilten kvadrat stof. De geweldige organische vormen zorgen voor een indrukwekkend silhouet. Maar het zijn niet alleen mooie stoelen, ze zitten ook heerlijk. De rugleuning is zo ontworpen dat hij mee beweegt, welke houding je ook aanneemt. Er is niet alleen rekening gehouden met comfort en hoe de stoelen eruit zien, maar je vindt in deze stoelen ook een hoop ambacht terug. Mooie houtverbindingen, prachtig afgewerkt. Zo liggen de zitting bijvoorbeeld los in de stoel zodat er schroeven gebruikt hoeven te worden.  Kortom, geweldige stoelen die in Nederland niet veel voorkomen. Een prachtige set die in elk interieur zal passen.

Staat: De stoelen zijn volledig gerestaureerd. Het houtwerk is aangepakt en de zitting en rugleuning zijn opnieuw gestoffeerd, ze verkeren daarom weer in perfecte vintage staat.

VERKOCHT

Contact