Vier vintage Arne Jacobsen ‘Mier’ stoelen in zwart

 

Aantal: 4
Ontwerper: Arne Jacobsen
Fabrikant: Fritz Hansen
Land: Denemarken
Jaar: 1970
Artikel nummer: 587

Omschrijving: Vier prachtige stoelen van Arne Jacobsen voor Fritz Hansen. De officiële naam van de stoelen is ‘stoel 3100’, maar ze worden door hun vorm ook wel ‘de mier’ genoemd. Bijzonder aan deze stoelen zijn de onderstellen met drie poten, tegenwoordig worden deze modellen alleen nog met vier poten gemaakt.

Arne Jacobsen bedacht deze stoelen met drie poten, om zo het probleem van poten die met elkaar in de knoop kwamen onder een ronde tafel, te verhelpen. Toen hij met dit idee naar de producent kwam, weigerde hij om ze te produceren. Toch wilde Arne Jacobsen perse deze mierstoelen met drie poten. Hij zocht net zo lang tot hij een klant vond die geïnteresseerd was in een groot aantal stoelen en zo werden deze stoelen toch in productie genomen.
Deze set is uitgevoerd in zwart gelakt plywood, ze hebben allemaal het originele kapje aan de onderkant en zijn gemerkt met het jaartal 1970. Echte oudjes dus.

Staat:  Alle stoelen verkeren in erg goede staat. Natuurlijk hebben ze de gebruikelijke patina door hun leeftijd, maar dat maakt de stoelen naar onze mening alleen maar mooier.

VERKOCHT

Contact