Set van twee Bovenkamp fauteuils

Aantal: 2 fauteuils, 1 Dames en 1 Heren model
Ontwerper: Aksel Bender Madsen
Fabrikant: Bovenkamp
Land: Nederland
Jaar: ca. 1950/60
Artikel nummer: 564 – 565

Omschrijving: Zeer mooie organische fauteuils van Bovenkamp. Hoewel Bovenkamp een Nederlands bedrijf is, werkte deze fabrikant met verschillende Deense ontwerpers. Voor deze fauteuil is samengewerkt met de Deense Aksel Bender Madsen. Vandaar dat deze fauteuils zo Deens aandoen. De set bestaat uit een lagere dames en een hoger heren model. Het frame is gemaakt van eiken hout en de doorlopende armlegger is gemaakt van teak. De lounge chair is bekleed met een bruin/zwart gemêleerde ploeg stof.
Het herenmodel is 100 cm hoog en het damesmodel 85 cm hoog. Beide lounge chairs zijn 65 cm breed, 75 cm diep en hebben een zit hoogte van 40 cm. Deze fauteuils zijn tijdloos en hebben een geweldig zitcomfort.

Staat:  De fauteuils verkeren beide in zeer goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact