Groot vintage Nisse Strinning wandsysteem

 

Aantal: 1
Ontwerper: Nisse Strinning
Fabrikant: String Design AB
Jaar: ca. 1960
Artikel nummer: 621

Omschrijving:  Prachtig vintage String wandmeubel ontworpen door Nisse Strinning en zijn vrouw Kajsa Strinning voor String design AB. Toen Nils Nisse Strinning aan het Koninklijk Instituut voor Technologie in Stockholm studeerde ontwierp hij een afdruiprek die bestond uit geplastificeerde metalen draden. Nu niet meer uit het huishouden weg te denken, toendertijd revolutionair. Dit was het begin van de bekende string wandsysteem welke vanaf 1949 in productie ging.

De rekken worden opgehangen door middel van metalen staanders die aan de wand te bevestigen zijn. Het metaal is met crème kleurig plastic overtrokken. De planken zijn gemaakt van teak hout. De meeste planken zijn gemerkt en bestempeld. Deze set bestaat uit zes planken van 20 cm diep. Vier staanders die bedoelt zijn om op de grond te steunen. Dit systeem heeft drie kasten die je als een lang dressoir naast elkaar op kunt hangen.
De planken en kasten van de Nisse Strinning kast zijn 78 cm breed.
In totaal is deze kast 240 cm breed, 180 cm hoog en 35 cm diep.

Staat:  Het wandmeubel verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact