Vier Vintage Pastoe SM05 eetkamerstoelen

 

Aantal: 4 stoelen
Ontwerper: Cees Braakman en A. Dekker.
Fabrikant: UMS Pastoe
Land: Nederland
Jaar: 1950/60
Artikel nummer: 447

Omschrijving: Vier zwarte vintage SM05 Pastoe draadstoelen van Cees Braakman. De SM05 stoelen zijn recent weer in productie genomen, maar dit zijn nog de echte oude dining chairs met originele bruin gemêleerde kussentjes. Cees Braakman ontwierp deze stoelen geïnspireerd op de draadstoelen van Eames en Bertoia en was één van de eerste in Europa die stoelen ontwierp geheel van draadstaal. Naast dat de stoelen erg mooi zijn, zijn ze ook nog eens zeer comfortabel, licht en sterk. De stoelen hebben een totale hoogte van 82 cm, een breedte van 52 cm, een diepte van 52 cm en een zithoogte van 41  cm.

Staat: Op minimale gebruikerssporen aan het lakwerk na verkeren deze stoelen in goede staat. Er is geen sprake van gebroken staaldraad.

VERKOCHT

Contact