Set van twee vintage Bovenkamp arm chairs

Aantal: 2 fauteuils, 1 dames en 1 heren model
Ontwerper: Aksel Bender Madsen
Fabriek: Bovenkamp
Land: Nederland
Jaar: 1950/60

Omschrijving: Zeer mooie organische fauteuils van Bovenkamp. Hoewel Bovenkamp een Nederlands bedrijf is, werkte deze fabrikant met verschillende Deense ontwerpers. Zo ook bij deze fauteuil met Aksel Bender Madsen. Vandaar dat deze fauteuils zo Deens aandoen. De set bestaat uit een lagere dames en een hoger heren model. Het frame is gemaakt van eiken hout en de doorlopende armlegger is gemaakt van teak. De lounge chair heeft nog zijn originele gemêleerdere ploeg stof.
Het herenmodel is 102 cm hoog en het damesmodel 85 cm hoog. Beide lounge chairs zijn 65 cm breed, 75 cm diep en hebben een zit hoogte van 40 cm. Deze fauteuils zijn tijdloos en hebben een geweldig zitcomfort.

Staat: Het houtwerk is nagelopen en opnieuw behandeld. Gezien de leeftijd van deze fauteuil verkeren ze in erg goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact