Nisse Strinning string design wandsysteem

Aantal: 1
Ontwerper: Nils Nisse Strinning
Fabrikant: String design AB
Land: Zweden
Jaar: jaren 60

Omschrijving: Prachtig vintage String wandmeubel ontworpen door Nisse Strinning en zijn vrouw Kajsa Strinning voor String design AB. Toen Nils Nisse Strinning aan het Koninklijk Instituut voor Technologie in Stockholm studeerde ontwierp hij een afdruiprek die bestond uit geplastificeerde metalen draden. Nu niet meer uit het huishouden weg te denken, toendertijd revolutionair. Dit was het begin van de bekende string wandsysteem welke vanaf 1949 in productie ging. Deze populaire wandrekken werden in Nederland in de jaren 60 geïmporteerd door Het Zwedenhuis.

De rekken worden opgehangen door middel van metalen staanders die aan de wand te bevestigen zijn. Het metaal is met zwart plastic overtrokken. De planken zijn gemaakt van teak hout. De meeste planken zijn gemerkt en bestempeld. Deze set bestaat uit 5 planken van 20 cm diep en 1 plank van 30 cm diep. 6 staanders, waarvan 3 bedoelt zijn om op de grond te steunen. 1 werkblad met houten opstaande rand en 1 kastje met 5 lades en een deur. Wij hebben de kast in twee hoge rijen opgesteld, maar hij kan ook geheel naar eigen inzicht ingedeeld worden.

Staat: Deze vintage wand kast verkeert in goede vintage staat.

 

VERKOCHT

Contact