Vintage Licht grijze Arne Jacobsen ‘AJ Visor’ vloerlamp

 

Aantal: 1
Ontwerper: Arne Jacobsen
Fabrikant: Louis Poulsen
Land: Denemarken
Jaar: circa 1957

Omschrijving: Prachtige vroege vloerlamp van Arne Jacobsen ontworpen voor het SAS hotel in Kopenhagen. Deze lamp is een mooi voorbeeld van een simpel en sober ontwerp om te zorgen dat de lamp niet afleid van de meubels om hem heen. Daarom is deze lamp zo goed te combineren en past hij in elk interieur. Deze lamp in het bijzonder is een originele oude zeldzame lamp. Dit is af te leiden aan de messing kap en eindstuk, evenals de bakelieten fitting. Deze fitting hebben we helaas moeten vervangen, om de lamp weer werkend te krijgen.
De lamp is gemaakt van messing en heeft de originele grijze kleur.
De hoogte van de lamp is 128 cm. De kap is 31,5 cm breed.

Staat: Dit vroege model heeft prachtige patina en verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact