Vintage Perzisch Hamadan tapijt

 

Aantal: 1
Land: Iran
Jaar: ca. 100 jaar oud

Omschrijving: Dit tapijt is een Hamadan, handgeknoopt door dorpsbewoners in noordwest Iran. De schering is van katoen en de pool van wol welke gekleurd is met natuurlijke kleurstoffen. Wanneer de wol gekleurd wordt met een pigment lijkt al het wol dezelfde kleur, maar na zoveel jaren en invloeden van buitenaf, begint het wol iets te verkleuren. De stukken die als eerste in het verfbadje zijn geweest, zien er nu anders uit dan de stukken wol die als laatste geverfd zijn. Zo zijn er in de loop der tijd kleurverschillen ontstaan. In een tapijt noemt men dat ‘Abrash’, hieraan kun je zien dat dit tapijt echt authentiek en oud is. Het tapijt is 190 bij 115 cm.

Staat: Het gaat om een antiek tapijt van ca. 100 jaar oud welke is gebruikt. Dit kleed heeft dan ook, gezien de leeftijd, normale slijtage. Door de hoge kwaliteit van dit tapijt verkeert het nog in goede staat.

VERKOCHT