Pastoe Veiling

Pastoe bestaat honderd jaar en pakt uit met de ‘like Pastoe’ tentoonstelling. De Pastoe tentoonstelling maakt hebberig, en daar is een oplossing voor gevonden. In samenwerking met Gavelers Auctioneers wordt er daarom op 27 mei 2013 een Pastoe veiling georganiseerd. Een bijzondere gebeurtenis waarbij het mogelijk is om uit een ruim aanbod van vintage tot nieuwe Pastoe meubels, juist dat unieke item te vinden EN in huis te halen.

De veiling bestaat uit vintage meubelen, prototypen van inmiddels klassieke stukken en op aanvraag gemaakte unica. Extra bijzonder is dat ook meubels die nu deel uitmaken van de jubileumtentoonstelling geveild zullen worden. Met meer dan 170 Pastoe lots mag de veiling absoluut spectaculair genoemd worden. Niet eerder is er zo’n grote diversiteit aan Pastoe meubels aangeboden. Een van de kavels vinden wij wel erg bijzonder, dat zijn namelijk de prototypes van de kubus chair aangeboden door Radboud van Beekum zelf. Unieke stukken, die eigenlijk in een museum thuis horen, maar die jij zou kunnen kopen.

Al deze kavels worden in een aparte ruimte van de Kunsthal in Rotterdam tentoongesteld op de kijkdagen, 24, 25 en 26 mei van 10:00 tot 17:00 uur. Mocht je de veiling catalogus aangevraagd hebben, kun je de kijkdagen gratis bezoeken (vergeet dan niet je toegangskaart mee te nemen).

Zelf kunnen wij met trots zeggen dat wij ook een aantal meubels mogen aanbieden op de veiling. Waaronder een zeer zeldzame Berkenserie drankkastje en onder andere erg mooie hergestoffeerde FT30 eetkamerstoelen. Het belooft een spannende en erg leuke veiling te worden, en wie er behalve een prachtig meubel ook een stukje Nederlands design geschiedenis in huis wil halen, is op deze veiling aan het juiste adres.

De veiling op maandag 27 mei, is opgedeeld in twee sessies. Het eerste deel begint om 15:30 en zal moderne en hedendaagse kunst, keramiek, glas, grafische kunst, meubelen en schilderijen veilen. Om 18:30 begint sessie twee met de Pastoe meubels, en zal waarschijnlijk duren tot een uur of 23:00. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn 27 mei, is het ook mogelijk om een afwezigheidsbod uit te brengen. Dit kan door middel van het formulier welke in de catalogus zit, of via de site: https://www.gavelers.com/lotfinder/list/sale/9/session/27. Hier kun je de meubels zien die geveild gaan worden, en alvast een bod uitbrengen.

We hopen jullie allemaal te zien 27 mei in de kunsthal in Rotterdam.