Set van 2 Alvar Aalto A110 Hand Grenade hanglampen in zwart met messing detail

Aantal: Set van 2lampen

Fabrikant: Artek

Ontwerper: Alvar Aalto

Land:Finland

Jaar: Ontworpen in 1952

Artikel nummer: L3542

OmschrijvingZeer mooie strakke hanglamp ontworpen door Alvar Aalto voor het gebouw van de Finse Ingenieurs Association en de raadzaal van het stadhuis van Säynätsalo. De lamp met modelnaam A110, die ook wel de naam ‘Hand Grenade’ draagt is ontzettend strak in zijn vormgeving wat deze lamp een tijdloze klassieker maakt.
De A110 lamp is ontworpen om als een spot een bepaalde plek direct te verlichten, met een beetje indirect licht afkomstig van de bovenkant. Zo is deze lamp zeer geschikt voor boven een bar, de werkplek, de keuken, of in een rij van meerdere lampen naast elkaar boven de eetkamertafel. De lamp is 44 cm hoog en heeft een diameter van 16 cm.

Staat: De lampen zijn opnieuw in productie genomen door Artek, het gaat hier om een nieuwe set.

Prijs: € 800,- voor de set.

contactknoppen