Set van 8 Yngvar Sandström eetkamerstoelen in massief eiken met Artimeta tafel

Aantal: 8 stoelen en 1 tafel
Ontwerper: Yngvar Sandström
Fabrikant: Nordiska Kompaniet- Verstäder Nyköping
Land: Zweden
Jaar: Jaren 60
Artikel nummer: S3002 en T3083

Omschrijving: Prachtige set van acht massief eiken eetkamerstoelen van de Triva serie, ontworpen door Yngvar Sandstrom uit Zweden in de tweede helft van de 20e eeuw. De zittingen zijn gestoffeerd in een zwart neplederen bekleding, welke zeer goed schoon te houden is. Het houtwerk van de stoelen is grondig schoongemaakt en voorzien van een nieuwe laag olie. De stoelen hebben een prachtige simplistische shaker vormgeving, waarbij alle onnodige versieringen zijn weggelaten. Het is uniek dat wij een dergelijk grote set van 8 stoelen hebben, en zouden deze set het liefste ook compleet verkopen.

Bij deze set verkopen wij ook een stijlvolle vintage design eetkamertafel met prachtig massief eiken houten blad en een metalen onderstel. De fabrikant van deze tafel is de Nederlandse Artimeta. Absoluut een prachtig exemplaar, en een zeer goede combinatie met de eiken houten Yngvar Sandstrom stoelen die wij ook te koop aanbieden. De tafel is 73 cm hoog en heeft een lengte van 200 cm en een breedte van 100 cm.

Staat: De stoelen zijn in een goede vintage staat.
Het tafelblad is opnieuw behandeld, het metalen onderstel vertoond gebruikssporen behorend bij de leeftijd. De tafel verkeert ook in goede vintage staat.

Prijs: € 2.600,- voor de set van 8 stoelen. € 995,- voor de tafel.

Samen met de tafel kunnen wij een mooie aanbieding maken van € 3.500,- voor de complete set.

contactknoppen