George Nelson Ball klok in naturel beuken voor Vitra

Aantal: 1
Ontwerper: George Nelson
Fabrikant: Vitra
Artikelnummer: A3017

Omschrijving: Het geloof in de vooruitgang en de groeiende economische voorspoed waren centrale aspecten van de Amerikaanse levenswijze rond 1950. Alles leek mogelijk en iedereen deed zijn best om ‘modern’ te zijn. Om modern design ook in Amerikaanse huishoudens te introduceren, ontwierp George Nelson een heel scala van gebruiksvoorwerpen voor in huis, zoals lampen en klokken. In het Nelson Office werd een groot aantal huishoudelijke voorwerpen ontworpen, waaronder deze ‘Ball Clock’, die uitgroeide tot icoon van het moderne design van rond de jaren vijftig.
Deze iconische wandklok is gemaakt van een hoogwaardig kwartsuurwerk met naturel beuken houten ballen die de uren aangeven. De klok heeft een diameter van 33 cm en is een verfrissend alternatief voor conventionele klokken. Deze klok werkt op een batterij welke meegeleverd wordt.

Staat: Deze klok is nieuw.

VERKOCHT / SOLD