Set van twee Saulo AS Norway kandelaars in kopererts en messing

Aantal: 1 set
Fabrikant: Sulitjelma
Land: Odense, Denmark
Jaar: Jaren 70
Artikelnummer: A2523

Omschrijving: Twee waxinelichthouders gemaakt door Saulo AS in Sulitjelma, Noorwegen. Een Noors product uit de jaren 70 gemaakt van prachtig gepolijste steen en messing randen aan de boven- en onderkant. De gepolijste steen is erts uit Sulitjelma. veel van deze erts komt uit de Gieken-Charlotta mijn welke wordt gedomineerd door kwarts, muscoviet, pyriet en een kleine hoeveelheid chalcopyriet. Deze mineralen zijn dan ook zichtbaar in de steen en maken deze kandelaars een prachtige woonaccessoire. Aan de onderzijde van de kandelaars zit blauw vilt met het originele label van Sulitjelma. De kandelaars zijn 12 en 15 cm hoog en hebben een diameter van 5 cm.

Staat:  De kandelaars verkeren in zeer goede vintage staat.

VERKOCHT / SOLD