Zwarte Olympia vloerlamp van Anders Pehrson voor Ateljé Lyktan

 

Aantal: 1
Ontwerper: Anders Pehrson
Fabrikant: Ateljé Lyktan
Land:  Zweden
Jaar: 1960
Artikel nummer: L2203

Omschrijving: Geweldige vloerlamp van Anders Pehrson voor Ateljé Lyktan uit eind jaren 60. Dit model ‘Olympia’ is ontworpen door Pehrson toen hij het bedrijf over nam van Hans Bergström. Bergström had de naam Ateljé Lyktan al gevestigd, maar Pehrson bracht het naar een hoger niveau met zijn vooruitstrevende ontwerpen. Dit model is gekenmerkt door de Zweedse soberheid en de verfijning. Dit zorgt voor een minimaal ontwerp met een krachtige uitstraling. Gemaakt van zwart gelakt metaal. Past in elk modern interieur. De lamp is 106 cm hoog en de kap heeft een diameter van 19 cm. Uiterst geschikt als leeslamp voor naast een fauteuil.

Staat: De lamp verkeert in mooie vintage staat en werkt naar behoren.

VERKOCHT / SOLD