Vintage Marokkaanse Beni Mguild Berber tapijt en Kelim

Aantal: 1
Land: 
Marokko
Techniek: handgeknoopt
Artikel nummer:
 1991

Omschrijving: Prachtig Berber tapijt uit Marokko met een witte wollen basis, een uitgesproken tribal design in het midden en een omlijsting van gele en oranje gekleurde ruiten. Dit tapijt is handgemaakt en is van hoge kwaliteit. Er zitten ontzettend veel knoppen in die dicht op elkaar geplaatst zijn. Dit geeft dit tapijt zijn heerlijke dikke en warme gevoel. Het tapijt is aan beide zijden te gebruiken. In Marokko wordt afhankelijk van je woonplek het hoogpolige gedeelte of het kelim gedeelte naar boven gelegd. De achterkant van het tapijt heeft dezelfde prachtige tekening als de voorkant en is zo mooi afgewerkt dat hij aan beide zijden te gebruiken is. Het hoogpolige deel in de winter, en de kelim in de zomer. Dit tapijt is 110 bij 200 cm en daarmee zeer geschikt voor de zithoek onder een salontafel.

Staat: Gezien het feit dat deze tapijten vintage zijn, kunnen er kleine sporen van gebruik aanwezig zijn.

Prijs: € 350,-

contactknoppen