Vintage Marokkaanse Azilal Berber tapijt

 

 

Aantal: 1
Land: 
Marokko
Techniek: handgeknoopt
Artikel nummer:
 2001

Omschrijving: Prachtig Berber tapijt uit Marokko met een witte wollen basis in combinatie met een abstracte compositie van rode en zwarte lijnen met gele, bruine en blauwe stippen. Dit tapijt is handgeknoopt. Dit is ook de reden dat het tapijt niet overal even breed is. Dit type vloerkleed is een Azilal. Azilal tapijten komen uit het Atlasgebergte uit Marokko. Dit tapijt is geweven en geknoopt met schapenwol op katoenen draad. Het design geeft het verhaal van de wever weer. Ieder kleed is daarom uniek en een kunstwerk op zich. Dit tapijt kan gebruikt worden naast het bed, in de gang of als wanddecoratie. Dit tapijt is gemiddeld 80 bij 150 cm.

Staat:  Gezien het feit dat deze tapijten vintage zijn, kunnen er kleine sporen van gebruik aanwezig zijn.