Artek plantenpot van Aino Aalto model Riihitie

Aantal: 1
Ontwerper: Aino Aalto
Fabrikant: Artek
Land: Finland
Jaar: 1936
Artikel nummer: 1749

Omschrijving:  De Riihitie planten potten, ontworpen door Aino Aalto (de vrouw van Alvar Aalto) voor hun eigen gezinshuis in Helsinki, maakten deel uit van de collectie die Alvar en Aino Aalto presenteerden in 1937 op de wereldtentoonstelling van Parijs. 80 jaar later heeft Artek de keramieken planters, vernoemd naar het straatadres van hun oorsprong, in productie gebracht. De Riihitie planten potten zijn handgemaakt. Het organische, golvende ontwerp van de potten weerspiegelt Aaltos nauwe verbinding met de natuur en is zeer kenmerkend voor de ontwerpen die de Aaltos gemaakt hebben. De potten hebben geen drainage gat in de bodem en zijn bedoeld voor gebruik binnenshuis. Wij hebben alleen nog de grootste versie beschikbaar. Deze planten pot is 28 cm breed x 23 cm diep en 16 cm hoog.

Staat: Deze plantenpotten zijn nieuw.

VERKOCHT / SOLD