Wire Table bijzettafel van Peter van den IJssel

 

Aantal: 2, waarvan 1 wire table driehoek en 1 wire table zeskant
Ontwerper: Peter van den IJssel
Land: Nederlands
Jaar: 2017
Artikelnummer: 1584

Omschrijving: Twee prachtige bijzettafels ontworpen door Peter van den IJssel gemaakt van gepoedercoat staal. De tafels zijn er in een twee versies en dragen de naam: 3×60° en 6×120°. De tafels danken hun naam aan de in het ontwerp gebruikte hoeken. Tafel 3×60° hebben wij in zwart en heeft een driehoekig grondvlak en een driehoekig tafelblad die ten opzichte van elkaar iets gedraaid zijn. Het geometrische onderstel maakt het een plaatje om te zien. Tafel 6×120° hebben wij beschikbaar in turquoise en heeft een zeshoekig grondvlak welke symmetrisch overloopt in een driehoekig tafelblad. De tafels zijn simpel in hun constructie, geraffineerd qua vorm en aantrekkelijk qua design. De tafel met driehoekig grondvlak is 50 x 50 x 36 cm en de tafel met zeshoekig grondvlak is 50 x 50 x 32 cm

De vorm van deze twee draadstalen tafels zijn geïnspireerd op het werk van de architect Buckminster Fuller. Deze Amerikaan, die naast architect ook uitvinder was, wordt geroemd om zijn immense koepelconstructies uit de jaren ’50.
De tafels zijn in Amsterdam ontworpen en met de hand gemaakt in een sociale werkplaats in Friesland. Met je aankoop ondersteun je dus niet alleen een jonge ontwerper, maar draag je ook bij aan de werkvoorziening van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

VERKOCHT / SOLD