Anvia J.J.M. Hoogervorst contragewicht lamp

Aantal: 1
Ontwerper: J.J.M Hoogervorst
Fabrikant: Anvia Almelo
Naam: “Counter Balance”
Jaar: ca. 1950
Artikel nummer: 371

Omschrijving: Bijzondere en zeldzame plafond hengel lamp van J.J.M. Hoogervorst voor Anvia. De lamp word in evenwicht gehouden door een contragewicht. Dit gewicht is door middel van een schroefdraad te verstellen, waardoor de kap omhoog gaat of omlaag komt. Hierdoor is deze lamp erg veelzijdig. Als je hem in het midden van de kamer hangt kan je hem boven de eetkamertafel hangen, maar met een kleine aanpassing is hij ook te gebruiken als lees lamp. Dit is dan ook een goed voorbeeld van de ‘goed wonen’ gedachte uit de jaren 50. Functioneel, gebruiksvriendelijk en stijlvol.

Staat: De blauwe delen zijn opnieuw gespoten en verkeren in zeer goede conditie. De rest van de lamp heeft minimale gebruikerssporen en verkeert in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact