Vintage Zweeds Visingsö Bankje van Carl Malmsten

 

 

Aantal: 1
Ontwerper: Carl Malmsten
Fabrikant: Peter Karlsson, Norrsken Möbelverkstad
Land: Zweden
Jaar: 1953

Omschrijving: Erg leuk vintage bankje met donkere poten uit Zweden gemaakt van massief pinewood (dennenboom) genaamd Visingsö. Er is veel aandacht gelegd op de ambacht. De verbindingen zijn erg goed zichtbaar en de opstaande randjes zijn een speelse toevoeging op een simpel ontwerp. Het bankje is gemerkt met Svensk Fur, en kan bijvoorbeeld als bankje aan de eetkamertafel, op het balkon of in de tuin gebruikt worden, maar ook als bijzettafeltje, of bankje bij bed. Het ontwerp doet ons een beetje denken aan de Pirkka meubels van Artek. Wat ook niet vreemd is aangezien de modernisten Carl Malmsten en Alvar Aalto beide zeer invloedrijk waren in hun tijd. De een uit Finland, de ander uit Zweden. Beiden waren ze voorvechter van de traditionele ambachtelijke vaardigheden en het creëren van duurzame goederen.
Het bankje is 89,5 cm breed, 33 cm diep en 43 cm hoog.

Staat: Het bankje verkeert in erg goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact