Gele Gelderland Rob Parry fauteuil

Aantal: 1, de licht groene van de laatste foto’s is inmiddels verkocht.
Fabriek: Gelderland
Ontwerper: Rob Parry
Land: Nederland
Jaar: ca. 1950. Mid century Modern. Jaren 50

Kenmerken: Een geheel gerestaureerde lounge chair van Rob Parry voor Gelderland. Deze zeer zeldzame fauteuil heeft de eerste eigenaar bij Gelderland gekocht. Naast dat de stoel een zeer mooie vormgeving heeft, is er ook gekozen voor degelijk en kwalitatief materiaal. Het houten frame is van massief berkenhout en de rugleuning en de zitting bestaan uit metalen singels. De nog originele kussens zijn opnieuw gestoffeerd met wollen meubelstof. Deze prachtige fauteuil lijkt ook erg op de GE-290 easy chair van Hans J Wegner. De totale hoogte van de fauteuil is: 75 cm, de zithoogte 36 cm en de zit diepte 50 cm.

Staat: Deze fauteuil is door ons gerestaureerd en verkeerd daarom in goede vintage staat.

VERKOCHT

Contact