Nisse strinning string design wandmeubel

 

Aantal: 1 rek met 10 staanders en 15 planken.
Fabrikant: String design AB
Ontwerper: Nils Nisse Strinning
Land: Zweden
Jaar: Jaren 50 – Jaren 60.

Kenmerken: Prachtig groot vintage String wandmeubel ontworpen door Nisse Strinning en zijn vrouw Kasja Strinning voor String design AB in 1949. Deze wandrekken werden in Nederland in de jaren 60 geïmporteerd door Het Zwedenhuis. De rekken worden opgehangen door middel van metalen staanders die aan de wand te zijn. Het metaal is met zwart plastic overtrokken. De planken zijn gemaakt van teak hout. De meeste planken zijn gemerkt en bestempeld met o.a. de datum 10 nov 1956 en 28 sep 1961. Deze set bestaat uit 14 diepe planken van 30 cm diep en 78 cm breed en 1 smallere plank van 20 cm diep en 78 cm breed. 10 staanders, waarvan 3 van 77 cm hoog en 7 van 52 cm hoog. De totale hoogte van de set op de foto is 1.20 hoog en 3.15 m breed. Maar door de hoeveelheid planken en staanders is deze kast geheel naar eigen inzicht in te delen.

Staat: Op wat lichte sporen na, is dit wand rek in goede vintage staat.

VERKOCHT

 

Contact

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s